کتاب گیاهان دارویی اثر امیر خرسند توسط انتشارات شهرآب به چاپ رسیده است. این کتاب شامل شناخت گیاهان دارویی بهمراه تست، زراعت خصوصی گیاهان دارویی و آشنایی با گیاهان جنگلی و مرتعی دارویی میباشد.
بخشی از متن کتاب گیاهان دارویی:
مصرف طبی زرشک به دورۀ مصر باستان میرسد که فراعنه و ملکهها این گیاه را با تخم رازیانه به منظور درمان طاعون مصرف میکردند. امروزه گفته میشود این گیاه درد مفصلی روماتیسم و تورم ناگهانی پسوریازیس را تسکین میبخشد.
انواع عفونتهایی که زرشک میتواند در درمان آنها مؤثر واقع شود عبارت است از: عفونت گلو، مجاری ادراری، مجاری معدهای، رودهای، ریهها، عفونتهای مخمری و اسهال. سبوس ریشه و ساقه این گیاه خاصیت درمانی دارد، ریشه و ساقه این گیاه زردرنگ است و اروپاییها و آمریکای شمالی برای رنگ آمیزی لباس از آن استفاده میکردند، اما ترکیبات موجود در سبوس این گیاه زرشک را به عنوان یک گیاه درمانی مطرح کرده است. سبوس و پوسته این گیاه درمانی مطرح کرده است. سبوس و پوسته این گیاه حاوی الکالوئید هست که به عقیده برخی از افراد آنتی بیوتیک است و به عقیده متخصصان طب گیاهی تحریک خاصیت ضد عفونی غشای مخاطی بدن میشود.
به منظور پی بردن به این ادعا، اگر قطرهای زرشک را روی زبان خود بگذارید دهان شما آبکی خواهد شد. این بدان معنا نیست که زرشک طعم خوبی دارد، بلکه این گیاه تقریباً تلخ است بلکه به کارشناسان طب گیاهی وقتی دهان شما آبکی میشود سبب میشود که بتوانید با عفونت مبارزه کنید. این گیاه در اثر تحریک بخشهایی از سیستم ایمنی بدن این اثر را بر جای میگذارد.