کتاب رادیولوژی، سونولوژی و الکترولوژی تالیف دکتر محمد مسعود شوشتریان و دکتر حسین یحیوی، انتشارات اشراقیه میباشد. در کتاب حاضر 6 فصل عمده وجود دارد که دانشجو را با تکنیکهای عمدهای که در کلینیکها وجود دارد آشنا میسازد.
- فصل اول به پزشکی هستهای میپردازد. در این زمینه رادیوایزوتوپها نقش اساسی را ایفا میکنند. کاربرد رادیوایزوتوپها از نظر تشخیص و درمان در این فصل مورد بررسی قرار میگیرد.
- فصل دوم راجع به رادیولوژی است. امروزه کاربرد رادیولوژی برای کمتر کسی پوشیده است. بیماران زیادی را با عکسهای سیاهرنگ بزرگ در بیمارستانها میتوان مشاهده نمود. این تصاویر همان تصاویر رادیوگرافی هستند که با اشعهی X گرفته شدهاند. در این بخش دانشجو با تصویربرداری به وسیلهی اشعهی X آشنا میشود. در انتهای بخش مبحث کاملاً مهم و اساسی رادیوبیولوژی مورد بحث قرار میگیرد که دانشجو را به خطرات اشعههای رادیویی مثل اشعههای X و گاما آشنا میسازد.
- فصل سوم در ارتباط با سونوگرافی است. بارداری و سونوگرافی دو اصطلاحی هستند که معمولاً در کنار هم میآیند. معمولاً تشخیص جنس جنین به وسیلهی سونوگرافی برای مردم امری جا افتاده است. در این فصل با روش تصویربرداری به وسیلهی امواج ماورای صوت آشنا میشویم و در انتها درمان به وسیلهی ماورای صوت مورد بحث قرار میگیرد.
- فصل چهارم در مورد جریانهای الکتریسیتهی پرفرکانس است. کاربرد این جریانها عمدتاً در فیزیوتراپی است. جریان پرفرکانس گرمای عمقی ایجاد میکند که در این بخش به آن میپردازیم. علاوه بر آن از این جریان در جراحی الکتریکی نیز استفاده میشود.
- فصل پنجم و ششم ، دو فصل کوتاه هستند که به لیزر و خواص سرمایی NO2 پرداخته میشود. امروزه مرتباً جوانان عینکی از افراد متخصص میپرسند که نظر شما راجع به برطرف کردن عیوب انکساری به وسیلهی لیزر چیست. لیزر یکی از تکنیکهایی است که در پزشکی از آن استفادههای فراوانی میشود، که به اختصار به آن پرداخته شده است.
گفتنی است که برای درک بهتر مبانی این کتاب دانشجو باید با فیزیک و ریاضی تا اندازهای آشنا باشد. به علاوه دروسی چون شیمی، بیوشیمی، فیزیک شیمی و زیستشناسی نیز خواننده را در درک بهتر مطالب به گونهای مؤثر کمک میکنند.