کتاب بیوشیمی عمومی تالیف دکتر معصومه نژادعلی توسط انتشارات آییژ به چاپ رسده حاوی مطالب جامع و کاملی از علم بیوشیمی است که تلاش شده است تمام سرفصلهای مصوب برنامه درسی دوره کارشناسی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با زبان ساده بیان گردد و از بیان مطالب و مباحث اضافه پرهیز شود. در این کتاب سعی شده است محتوی و نوع نگارش پاسخگوی نیاز دانشجویان و علاقهمندان دانشجویان رشتههای زیستشناسی، کشاورزی و پیراپزشکی باشد.
در فصل اول این کتاب مفاهیم اولیه آب، انواع پیوندهای آن و اسید و باز بیان شده است، در فصل دوم تا پنجم به جزئیات ساختاری ماکرومولکولهایی مانند کربوهیدارت، لیپید، اسید آمینه و پروتئین پرداخته شد و در فصل ششم اطلاعاتی در مورد محرک کلیه واکنشهای درون سلولی و بهطور کلی مولکولهایی که در میلیاردها فعل و انفعالات شیمیایی که در موجودات زنده انجام میشود نقش اساسی داشته و افزایش سرعت واکنشها را بر عهده دارند یعنی آنزیمها آمده است. فصل هفتم مربوط به ساختار اسیدهای نوکلئیک، ماکرومولکولهای حامل اطلاعات ژنتیکی است. فصل هشتم ساختار و نقش ویتامینها را بررسی میکند. فصل نه تا دوازده مربوط به متابولیسم ماکرومولکولهای حیاتی کربوهیدرات، لیپید، پروتئین و اسید نوکلئیک است. فصل سیزده به فسفریلاسیون اکسیداتیو و فصل چهارده به ساختار، سنتز و نقش هورمون پرداخته شد.