مجموعه دو جلدی درسنامه جامع درمان شناسی ویرایش سوم تالیف دکتر خیراله غلامی، دکتر مجتبی مجتهدزاده و همکاران میباشد و توسط نشر آبادیس طب به چاپ رسیده است. این کتاب دو جلدی مشتمل بر 17 بخش و 126 فصل میباشد. در ویرایش سوم، کتاب به طور کامل مورد تجدید نظر قرار گرفته است، مطالب قبلی بهروزرسانی شده و 11 فصل جدید به این مجموعه افزوده شده است. همچنین سعی بر آن شده است تا نقایص و کاستیهای چاپ قبلی کتاب هم به لحاظ محتوایی و هم نگارشی تا حد زیادی مرتفع گردد.
کتاب درسنامه جامع درمان شناسی توسط متخصصین داروسازی بالینی کشور با رویکردی کاربردی و منطبق بر امکانات موجود تدوین شده است این مجموعه ضمن معرفی بیماریهای مختلف اصول دارو درمانی را به تفصیل مورد بحث قرار میدهد در مورد هر بیماری اهداف و اصول کلی درمان بیان شده است و سپس داروهای مؤثر با ذکر نحوه عملکرد عوارض جانبی اثر بخشی و مزایا و مضرات مورد بحث قرار میگیرند.
از اولین چاپ درسنامه جامع درمان شناسی حدود 10 سال میگذرد مجموعه حاضر ویرایش سوم کتاب درسنامه جامع درمان شناسی دوجلدی میباشد در این مدت تعداد قابل توجهی دارو و دستورالعملهای دارویی به عرصه دارو درمانی افزوده شده و موجب تغییرات گسترده ای در نحوه درمان بیماران گردیده است لذا تغییرات قابل توجه ای در فصول قبلی موجود در ویرایش دوم کتاب و در ویرایش جدید اعمال گردیده است و تعداد قابل توجه ای از مطالب و فصول جدید به کتاب حاضر اضافه شده است.
متخصصین تیم درمان مستحضرند که پس از تشخیص یک ،بیماری انتخاب درمانی صحیح بر پایه شواهد علمی کلید اصلی موفقیت در درمان و مدیریت بیماری است. امروزه با توجه به تنوع داروهای موجود در بازار دارویی انتخاب داروی مناسب با حداکثر اثر بخشی و کمترین عوارض جانبی نیازمند بررسی متون و مقالات به روز و معتبر در جهت گزینش بهترین راهکار دارویی است. در این مجموعه گردآوری شده سعی بر آن شده است تا ضمن معرفی بیماریهای شایع پاتوژنز راههای تشخیص و تظاهرات بالینی روشهای درمانی با تمرکز بر درمانهای دارویی به تفصیل مورد بحث قرار گرفته مزایا و مضرات داروهای ،موثر نحوه عملکرد عوارض جانبی و نحوه پایش درمان به جزئیات بیان شده و با دیگر داروهای موثر مقایسه گردد تا بتواند راهگشایی برای اعضاء تیم درمان در جهت انتخاب بهترین و سودمندترین درمان برای بیماران باشد.
نحوه تعاملات درمانی داروسازان با تیمهای درمانی در بیمارستانها در یک دهه گذشته به طور قابل ملاحظهای گسترش یافته است به طوری که در بیمارستانهای آموزشی دانشگاه های تیپ یک کشور داروسازان بالینی در اغلب تیمهای درمانی مطرح کشور ایفای نقش مینمایند با قرار گرفتن داروسازان بالینی در تیمهای درمانی اطلاعات مورد نیاز آنها در مراقبتهای دارویی از بیماران افزایش یافته است که امیدواریم کتاب حاضر بتواند این نیاز داروسازان بالینی و پزشکان را در تصمیم گیریهای دارو درمانی بیماران برآورده نماید.