- 1 . مقدمه
- بخش یکم: فرآیند طراحی دارو
- 2 . ویژگی هایی که باعث تبدیل یک مولکول به ترکیب دارویی مناسب میشوند
- 3 . شناسایی هدف.
- 4 . توصیف صفات اختصاصی هدف
- 5 . فرآیند طراحی دارو برای یک هدف پروتئینی معلوم
- 6 . فرآیند طراحی دارو برای هدف ناشناخته
- 7 . طراحی دارو برای دیگر نقاط هدف
- 8 . طراحی کتابخانهی ترکیبات
- بخش دوم: ابزارها و تکنیکهای محاسباتی
- 9 . مدلسازی همولوژی
- 10 . مکانیک مولکولی
- 11 . تاخوردگی پروتئین
- 12 . داکینگ
- 13 . مدل های فارماکوفور
- 14 . ارتباط کمّی ساختار ـ فعالیت (QSAR)
- 15 . ارتباط کمّی ساختار ـ فعالیت سهبعدی (3D-QSAR)
- 16 . مکانیک کوانتومی در طراحی دارو
- 17 . de novo و دیگر تکنیکهای هوش مصنوعی
- 18 . شیمیانفورماتیک
- 19 . ADMET
- 20 . بهینه سازی چندمنظوره
- 21 . اتوماسیون وظایف
- بخش سوم: موضوعات مرتبط
- 22 . بیوانفورماتیک
- 23 . شبیه سازی در سطح سلول و اندام
- 24 . پیشگویی مسیر سنتز
- 25 . پروتئومیکس
- 26 . رویکردهای پی شدارو
- 27 . پیشرفت های آتی در طراحی دارو
طراحی محاسباتی دارو برای افراد متخصص در شیمی دارویی و شیمی محاسباتی
بررسی کوتاه:
مروری در مورد این کتاب
در بخش ابتدایی کتاب "طراحی محاسباتی دارو" ترجمه دکتر سارا رسول امینی و سایر همکاران فرآیندهای طراحی معمول برای تعدادی از سناریوهای طراحی دارو ارائه شده است. فرآیندهای چندگانه ی طراحی دارو نیز ارائه شده اند زیرا خود فرآیند با توجه به اینکه آیا هدف پروتئین، DNA، هدفی درون سیستم اعصاب مرکزی یا ... است تغییر میکند. فرآیندهای طراحی دارو که در کتاب "طراحی محاسباتی دارو" ارائه شده است فرآیند مورد استفاده در یک شرکت دارویی خاص را بازتاب نمیدهد، بلکه روندهای کاری معمولی هستند که عناصر مورد استفاده در تقریباً تمام مراکز تحقیقات دارویی را با هم ادغام کرده است. فصل های پیرامون فرآیند طراحی دارو برای نشان دادن نحوه ی استفاده ی معمول هر روش محاسباتی میباشند. مقایسه ی فرآیندهای مختلف طراحی دارو بیان میدارد کجا ابزارهای محاسباتی خاص مناسب یا نامناسب هستند. این کتاب قوانین زیادی برای انتخاب بهترین ابزار در شرایط خاص ارائه میدهد.
قسمت دوم کتاب از مجموعهای فصول تشکیل شده که هر فصل بر یک روش محاسباتی تمرکز دارد. هر کدام از فصلهایی که در رابطه با یک روش محاسباتی هستند به منظور ارائهی یک درک پایه از نقاط ضعف و قوت آن روش می باشند. تئوری هر روش بطور مفهومی بحث شده، اما مشتقات ریاضیاتی، اگر وجود داشته باشد، بطور جزئی صحبت شده است. فرآیندهایی برای استفاده از نرمافزار و مباحث مهم پیش آمده نیز توصیف شدهاند. زمانیکه بین بستههای نرمافزاری موجود تفاوتهای چشمگیری دیده شود، آن مباحث نیز بحث میشوند. با این حال، این کتاب مختص نرمافزار یک سازنده نیست. نکات خوب و بد نسبی هر روش نیز بحث شده و در صورت امکان جدولی با مقایسهی کمّی ارائه میشود.
قسمت سوم کتاب چندین فصل برای بحث پیرامون موضوعات مرتبط دارد. اینها موضوعاتی هستند که شیمیدان طراحیکنندهی دارو باید با آنها آشنایی داشته باشد، اما معمولاً در کار روزمره درگیر نیستند. زمینههای تحقیقاتی جدید، بگونهای که در زمان نوشته شدن این کتاب معرفی شدند نیز در این کتاب توضیح داده شده است. از آنجا که هرگونه اطلاعات جزئیتری در رابطه با این موضوعات قبل از اتمام نگارش کتاب بلا استفاده میبود، بعضی از معرفیها به عمد گسترده و مفهومی ارائه شدند.
این کتاب بسیار صنعت محور میباشد. بحث های پیرامون اینکه هر ابزار چه موقع و چگونه استفاده میگردد بر پایهی یک فرآیند معمول طراحی داروی صنعتی میباشد. به این طریق، من به عمد از استفاده از توضیحات کارتونی شکلهای هندسی که با هم جفت میشوند خودداری کردهام. اکثریت شکل های این کتاب تصاویر گرفته شده از بستههای نرم افزاری حقیقی هستند که طراحان دارو در کار روزانه با آنها برخورد دارند. این محیطی است که یک طراح دارو در صنعت دارویی بایستی کار با آن را بلد باشد.
برای دانشجویان علاقه مند به کار در زمینه ی طراحی دارو، این کتاب نقطه ی شروع مناسبی برای مطالعه است. این کتاب از یک پیش زمینه ی کامل شیمی، درک اولیه از بیوشیمی استفاده کرده و به آشنایی اندکی با شیمی محاسباتی نیاز دارد.
-
ناشر جامعهنگر
-
شابک 9786001011672
-
سال و نوبت چاپ پنجم/1403
-
قطع وزیری
-
نوع جلد شومیز (جلد نرم)
-
تعداد صفحات 280
-
وزن 450 گرم
-
-
کیفیت چاپ تک رنگ مشکی