کتاب اصول برچسب گذاری مواد غذایی تالیف دکتر ناصر صداقت، مهندس الهام زایرزاده و مهندس مرضیه معین فرد توسط انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد به چاپ رسیده است.
برچسبگذاری در صنعت غذا، به طور خلاصه راهکاری در جهت ارایه اطلاعات ضروری در زمینه ترکیب و ساختار محصول، فناوری تولید، نحوه نگهداری، آمادهسازی و … میباشد؛ از این رو برچسب در واقع نقش فروشنده خاموش را بازی کرده و مهمترین وظیفه آن عدم گمراه نمودن مصرفکنندگان فراورده غذایی به هر شکل است.
برچسبگذاری نوین مواد غذایی در دهه 1980 رسمیت یافت و در حال حاضر مصوبات مربوط به برچسبگذاری توسط نهاد های معتبری نظیر سازمان غذا و دارو(FDA)، وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا(USDA)، فدراسیون فراوردههای غذایی و آشامیدنی(FDF) در سرتاسر دنیا تدوین انتشار و پیگیری میشوند. کار بر روی برچسبهای مربوط به غذاهای سلامتیبخش فراسودمند، محصولات لایت(کم کالری، کم چربی)، غذاهای اصلاحشده ژنتیکی، فراوردههای نوین و … ادامه دارد.
در حال حاضر تولیدکنندگان فراوردههای غذایی در بسیاری از کشورها به دنبال راهکارهایی برای آگاه نمودن مصرفکنندگان از کیفیت محصول خود، به منظور ارتقاء میزان فروش میباشند.