کتاب دانش و تکنولوژی بستنی تألیف مهندس بهارک چگنی و مهندس آرش مشکوه مباحث مختلفی از جمله خواص فیزیکی و شیمیایی، توصیف مواد اولیه، فرآوری و صنعت، میکروبیولوژی، ساختار بستنی و اتفاقاتی که به هنگام خوردن محصول رخ میدهد می پردازد، که توسط انتشارات آییژ به چاپ رسیده است.
بستنی که ما امروزه در فروشگاهها و مغازههای مختلف میبینیم فراوردهای است جالب و پرطرفدار، که در پس این فرآورده، دانش و علمی نهفته است که بدون شناخت و آگاهی از آن دستیابی به محصولی ایدهآل امکانپذیر نیست.
هدف از تهیه و گردآوری این مجموعه، فراهم آوردن مطالب منسجمی بود درباره صنعت بستنی تا بدین وسیله صاحبان صنعت و طالبان علم و دانش منبعی هر چند کوچک برای مراجعه و پاسخ به سؤالات احتمالی داشته باشند.
در کتاب دانش و تکنولوژی بستنی مباحث مختلفی از جمله خواص فیزیکی و شیمیایی، توصیف مواد اولیه، فرآوری و صنعت، میکروبیولوژی، ساختار بستنی و همچنین اتفاقاتی که به هنگام خوردن محصول رخ میدهد مطرح میگردد.
تا حد امکان سعی شده علاوه بر ذکر خصوصیات ظاهری و کلی بستنی به عواملی که در ایجاد این خصوصیات تأثیر میگذارند پرداخته شود؛ زیرا درک هرچه بهتر این روابط، تولید محصولی ایدهآل را آسانتر خواهد ساخت.