کتاب شیمی مواد غذایی جلد اول اثر میر منوچهر حامدی توسط انتشارات مرکز نشر دانشگاهی منتشر شده است. در این کتاب درسی و مرجع پس از مرور تاریخچه شیمی مواد غذایی و پاره ای از مطالب شیمی برای دانشجویان کشاورزی برای توجیه مطالبی که هنگام مطالعه متن با آن روبه رو میشوند به شیمی ترکیب های اصلی غذا مشتمل بر ساختار، خواص فیزیکی و شیمیایی واکنشها فراوری و ساز و کار تغییرها و آثار فیزیولوژیکی آنها به طور جامع پرداخته شده است.
جلد اول این کتاب شامل بخش های آب و نوشابه ها انجماد کانیها و لیپیدها و جلد دوم حاوی کربوهیدرات ها و غذاهای کربوهیدراتی، پروتئینها و غذاهای پروتئینی است.