کتاب عملیات واحد در مهندسی صنایع غذایی تالیف دکتر حمید توکلیپور و دکتر محسن مختاریان، چاپ نشر آییژ شامل هفت فصل است. فصل اول به معرفی عملیات واحد و اهمیت آن در پرداخته شده است،فصل دوم بههمزدن و اختلاط در سیالات نیوتنی و غیرنیوتنی و طراحی دستگاههای مربوط به آن اختصاص دارد، فصل سوم جداسازی مکانیکی شامل سانترفیوژ و فیلتراسیون که از مراحل ضروری در هر واحد هستند را پوشش میدهد.
فصلهای چهارم و پنجم، عملیات تبخیر و خشک کردن را به تفصیل بیان میکند که طراحی عملی این سیستمها میتواند بهدلیل وجود فرآوردههای کشاورزی متنوع و مرغوب از نقاط قوت کشور برای تولید انواع فرآوری کنسانتره و خشکبار جهت صادرات غیرنفتی باشد، فصل ششم به عملیات کاهش اندازه که پیشنیاز اغلب فرآیندهای غذایی برای آمادهسازی مواد غذایی جامد و مایع است، میپردازد و فصل هفتم فناوریهای نوین در صنایع غذایی مانند رادیو فرکانسی، گرمایش مقاومتی، میدانهای الکتریکی ضربانی، پرتودهی و استخراج توسط سیال فوق بحرانی را دربرمیگیرد.