کتاب فرهنگ تغذیه و رژیم درمانی جلد4 بیماریهای اعصاب و روان تالیف جو شوارکز , فران برکوف ترجمه دکتر علی ابطحیراد که توسط انتشارات تیمورزاده به چاپ رسیده به شما کمک میکند تا با بهرهگیری از رژیم غذایی سالم از بیماریهایی مانند افسردگی، آلزایمر، میگرن و ... پیشگیری کنید. این مجموعه کتاب هشت جلدی شامل نکات کلیدی، متنوع و بسیار کاربردی است که با بیانی ساده و توضیحاتی قابل درک انواع مواد غذایی را از زوایایی گوناگون مورد بحث و بررسی قرار میدهد.
این کتاب گزیدهای از مباحث پر کاربرد تغذیه و رژیمدرمانی کتاب «Foods THAT harm, foods THAT heal» است که با فروشی بیش از شش میلیون نسخه در کشورهای مختلف دنیا، ارزشمندترین اثر در زمینهی تغذیه برای عموم مردم به شمار میآید. آمینواسید تریپتوفان در پروتئین گوشت، شیر و تخم مرغ یافت میشود. این اسید آمینه به وسیله مغز برای تولید سروتونین استفاده میشود. ناقل عصبی تریپتوفان پدیدههای خواب، ترشح هورمون هیپوفیز و دریافت درد را تنظیم میکند. مقادیر مغزی سروتونین با دریافت تریپتوفان تحت تأثیر قرار میگیرد. متعاقب وعده غذایی با پروتئین زیاد، مقدار کمی تریپتوفان به علت رقابت با آمینو اسیدهای دیگر به مغز میرسد. از سوی دیگر به دنبال وعده غذایی حاوی کربوهیدراتها، ترشح انسولین باعث میشود تا آمینو اسیدهای رقابتی به داخل بافت عضلانی جذب شده و تریپتوفان به مغز هدایت شود که در آن جا به سروتونین تبدیل میشود. یکی از اثرات سروتونین، احساس خواب آلودگی است که به دنبال مصرف تنقلات شیرین یا نهاری با کربوهیدرات زیاد ایجاد میشود.