کتاب فناوری خشک کردن موادغذایی و فرآوردههای کشاورزی محاسبات مهندسی، مدلسازی و آزمونهای کنترل کیفی تألیف دکتر حمید توکلی پور و دکتر محسن مختاریان توسط انتشارات آییژ به چاپ رسیده است.
در این کتاب مؤلفان کوشیدهاند تا علاوهبر غنی کردن و بهروزرسانی مطالب پیشین، فناوریهای نوین و سبز مانند خشک کردن خورشیدی و اسمزی تا خشک کردن رادیوفرکانسی، مایکروویو، کفپوشی، بازتاب پنجره (رفرکتانس ویندوز) و سیال فوقبحرانی و غیره را پوشش دهند.
همچنین افزودن روشهای ارزیابی و کنترل کیفیت محصول خشکشده همراه با مثالهای موجود در متن و مسائل کاربردی در انتهای هر فصل، کتاب را کاربردی و برای مهندسین طراح خشککنها و تولیدکنندگان خشکبار کاملاً قابل استفاده ساخته است.
از سوی دیگر تأکید صرف روی نتایج آزمایشگاهی و غافل ماندن از مدلسازی ریاضی فرایند خشک کردن تأثیر نامطلوبی روی کارایی خشککنها، کیفیت فراورده نهایی و افزایش هزینه تولید را در پی خواهد داشت.
بنابراین در سراسر کتاب کردن مدلهای ریاضی و ترمودینامیکی برای برآورد فعالیت آب، رطوبت تعادلی مواد غذایی، سینتیک خشک کردن و انرژی مورد نیاز برای آبزدایی مواد غذایی و محصولات کشاورزی ارائه شده است.
گروههای هدف این کتاب در وهله نخست متخصصین علوم و صنایع غذایی، مهندسین صنایع غذایی و دانشجویان گرایشهای مختلف رشته صنایع غذایی از کارشناسی تا دکتری تخصصی هستند. ولی برای دانشجویان و متخصصین سایر رشتهها بهویژه مهندسی شیمی، مهندسی مکانیک و مکانیک ماشینهای کشاورزی نیز کاملاً قابل استفاده خواهد بود.