کتاب ماشین آلات صنایع غذایی صنعت آبمیوه نوشته دکتر غلامرضا کاظمی اسلامیان شامل فرآیند میوه ها و تبدیل آنها به فرآورده های تبدیلی مختلف میباشد، که توسط انتشارات آییژ به چاپ رسیده است.
صنایع تبدیلی میوه ها و سبزیجات در کشورهای توسعه یافته روز به روز در حال گسترش و توسعه است. در برخی کشورها فرهنگ تازه خوری و اقتصاد خام فروشی باعث شده است سیر پیشرفت این صنایع و ماشین آلات مربوطه بسیار کند باشد و هزینه زیادی را به دلیل تلف نمودن منابع باغی و کشاورزی تحمل مینمایند.
در کشور عزیزمان ایران که ضرورت خروج از سیستم خام فروشی و تکیه بر اقتصاد مقاومتی و دانش بنیان بیش از پیش احساس میشود لازم است برای تحقق آن قدم های بنیادین برداشت و یکی از اقدامات مؤثر در این زمینه، کاربردی کردن دانش و کارآفرینی در کلیه مقاطع تحصیلی است و از آنجا که به لطف و عنایت خداوند از سال 1388 بعد از تصویب مقطع کارشناسی رشته مهندسی فناوری صنایع غذایی توانستیم برای اولین بار در کشور رشته های علمی کاربردی را در مقطع کارشناسی برگزار نماییم.
از طرف دیگر جای خالی منابع داخلی در این رشته ها احساس شد و لذا بعد از تألیف کتب فرهنگ تشریحی انگلیسی فارسی علوم و مهندسی صنایع غذایی و شناخت مواد اولیه صنعت شیرینی و شکلات، اقدام به تألیف مجموعه کتب مربوط به ماشین آلات صنایع غذایی نمودم که در راستای اهداف تعالی کشور در چشم انداز مدیریت کلان میباشد.
فرآیند میوه ها و تبدیل آنها به فرآورده های تبدیلی مختلف، دو هدف عمده را برآورده می سازد. اول اینکه از فساد این محصولات که مستعد فساد هستند جلوگیری میکند و حمل و نقل آنها را به نقاطی که این مواد در آنجا موجود نیست، میسر میسازد.
دوم اینکه فرآیند کردن میوه جات به صورت آب میوه آماده و بسته بندی شده در واقع ارائه این محصولات به صورت آماده و مناسب است که در موقع مصرف جهت آماده کردن آن احتیاج به صرف وقت و انرژی و عملیات چندانی نیست.
در این میان انتخاب بهترین فرآیند و ماشین آلات برای تبدیل میوه ها به فرآورده های تبدیلی آنها یکی از مهمترین مسایل این صنعت است. با مطالعه این کتاب که حاصل سالها تحقیق، تدریس و تجربه مدیریتی اینجانب در واحدهای صنعتی میباشد، خواننده میتواند به این مهم دست یابد.