کتاب مبانی سمشناسی مواد غذایی نویسنده تونوپوسا مترجمین دکتر محمدکاظم کوهی، دکتر الهام زاده هاشم، دکتر فاطمه رضائی، دکتر عطاء کبودری، مهدی قربانی و محمود اسماعیلی توسط انتشارات دانشگاه تهران به چاپ رسیده است.
این کتاب تلاشی است برای قرار دادن اصول مهم سم شناسی عمومی و مواد غذایی و ادویه ها با مهمترین و واضح ترین نمونه های سموم و مسمومیت های مربوط به مواد غذایی از سراسر جهان با توجه به توسعه سریع سم شناسی مواد غذایی معمولاً حقیقت نهایی در مورد مواد سمی و مکانیسم های آنها وجود ندارد. این خوب است، زیرا سبب میشود خواننده با ما به تفکر بنشیند.
توجه خاص به مکانیسم های بیوشیمیایی مواد و تأثیرات تا حد زیادی شناخته شده است. شناخت این سمی مکانیسم ها به سم شناسان در ارزیابی علمی خطر کمک میکند در بخش اول کتاب اصول سم شناسی در سطح مولکولی سلولی و ارگانیسم تا حد امکان در رابطه با غذا معرفی میشود در بعضی موارد نمونه هایی که از بخش دوم استفاده میشود برای نشان دادن اصول است. قسمت دوم توصیف سیستماتیک از مهمترین مواد سمی منتقل شده از مواد غذایی است که با بخش اول کتاب مرتبط است.
این کتاب ترجمه کامل ویراستاری و به روز شده کتابی است که نویسنده به زبان استونیایی در مورد سم شناسی مواد غذایی در دانشگاه علوم زیستی استونی نگاشته است. کتاب مبانی سمشناسی مواد غذایی برای دانش آموزان علوم و فناوری مواد غذایی و دانشمندان حرفه ای در زمینهٔ مواد غذایی، تولید کنندگان و کارکنان سازمان تنظیم مقررات مفید خواهد بود.