دوره دوجلدی کتاب مقدمهای بر اصول مهندسی صنایع غذایی اثر دکتر سیدعلی مرتضوی و سایر همکاران توسط انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد به چاپ رسیده است. آنچه در کتاب حاضر پیش روی خواننده قرار گرفته است شامل شالودۀ مطالب ارائهشده در ویرایشهای قبلی به انضمام اصلاحات و متممهایی در هر فصل و نیز سه فصل جدید مشتمل بر عملیات واحدهای تکمیلی، فرایندهای اکستروژن و مفاهیم بستهبندی است تا گسترۀ وسیعتری از نیازهای علمی روز را پوشش دهد.
ارائه مثالهای عینی و کاربردی، توضیح استدلالی روابط ریاضی حاکم بر مسئله و استفاده از نرمافزارهای رایانهای و حل صفحهگسترده برای تجزیهوتحلیل مناسبتر مسائل کاربردی که حتی میتواند برای دانشجویان سطوح تحصیلات تکمیلی نیز مفید باشد، از نقاط قوت این کتاب کمنظیر بهشمار میرود. برای نخستینبار، ترجمۀ این کتاب (ویرایش چهارم) در قالب دو جلد ارائه میشود که در جلد اول، ابعاد و آحاد مهندسی، کنترل انرژی، مکانیک سیالات و ترمودینامیک و در جلد دوم، عملیات واحدهای رایج در صنایع غذایی نظیر انجماد، تبخیر، جداسازی غشایی، آبزدایی، اکستروژن و عملیات واحدهای تکمیلی بررسی شدهاند.