کتاب مقدمهای بر تکنولوژی فرآوردههای غلات تالیف مهندس رسول پایان توسط انتشارات آییژ به چاپ رسیده است. در زبان فارسی غلّه به معنی گندم جو برنج ذرت ارزن چاودار یولاف و تریتیکال است. وقتی از غلات صحبت به میان می آید فراورده های حاصل از آنها نیز مورد نظر می باشد و بنابراین یک دامنه گسترده را شامل می شود. غلات جزء اولین غذاهایی می باشد که بشر آن را شناخته است و از زمانهای دور تا به حال همیشه در تغذیه و اقتصاد مردم دنیا نقشی مهم را ایفا می کند.
از این رو سمبل غلات یعنی گندم و نان حاصل از آن همیشه در بین فرهنگها و مذهبهای متفاوت در کشورهای دنیا مقامی بالا دارد. کارشناسان تغذیه و مقامات مسئول کشورهای پیشرفته همواره مردم را استفاده و مصرف و استفاده بیشتر از بیشتر نان تشویق می کنند. و برای بهبود وضع تغذیه مردم افزایش من مصرف نان را در صدر برنامهها قرار می دهند.