کتاب مقدمهای بر میکروبیولوژی صنعتی ترجمه دکتر سید علی مرتضوی و دکتر آرش کوچکی توسط نشر دانشگاه فردوسی مشهد به چاپ رسیده است. این کتاب بهمنظور معرفی میکروبیولوژی صنعتی که بهرهبرداری تجاری از میکروارگانیسمها است، به رشتة تحریر درآمده است. کتاب مشتمل بر سه بخش و حاوی 17 فصل است.
در بخش اوّل، مطالب عمومی با هدف آشنایی با تنوّع میکروبی و فراوردههای متابولیکی ارائه شده است. در بخش دوم، عملیات تخمیر در مقیاس تجاری با هدف بهینهسازی رشد میکروارگانیسمها یا تولید فراورده میکروبی موردنظر، بررسی شده است. بخش سوم به انواع روشهای فراوری و فراوردههای صنعتی میکروبی اختصاص داده شده است.
ازجمله مباحث مهم این کتاب، اشاره به توانایی گسترده میکروارگانیسمها در تجزیه مواد و تصفیة فاضلابها و همچنین کاربرد بالقوه میکروارگانیسمهایی که برروی آنها مهندسی ژنتیک صورت گرفته، در فراوردههای صنعتی است. این کتاب میتواند بهعنوان منبعی درسی برای مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد دروس بیولوژی کاربردی، میکروبیولوژی و میکروبیولوژی مواد غذایی، بیوتکنولوژی، صنایع تخمیر و صنایع غذایی مورد استفاده قرار گیرد.