کتاب میکروبیولوژی غذایی کاربردی و آزمایشگاهی (به همراه CD) نویسندگان علی مرتضوی، لیلا زیرجانی و فریده طباطبایی یزدی توسط انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد به چاپ رسیده است.
این کتاب مجموعه ای از مطالب کلیدی و روش های آزمایشی نوین و ضروری و مبتنی بر مبانی میکروب شناسی مواد غذایی در ارتباط با انواع میکروارگانیسمها انگل ها و ویروس های مواد غذایی است و به عنوان مرجعی علمی مناسب برای دانشجویان رشته های میکروب شناسی صنایع غذایی، تغذیه، مسؤولان فنی کارخانجات مواد غذایی دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی و علاقه مندان به علم میکروب شناسی مواد غذایی، مطابق با ساختار آموزشی گروههای میکروب شناسی دانشگاه های داخل و خارج کشور ارائه می گردد.
در این کتاب علاوه بر فصل بندی دقیق و علمی روش های آزمایشات کنترل میکروبیولوژیکی و بهداشتی مواد غذایی تصاویر متعدد و مفهومی جداول خلاصه و کاربردی و معادل لاتین واژه های علمی در داخل متن فصول گنجانده شده است.
همچنین مجموعه ای از پرسشهای طبقه بندی شده چهارگزینه ای همراه با پاسخ نامه مربوط به آزمون های سنوات گذشته مقاطع کارشناسی ارشد در زمینه میکروب شناسی مواد غذایی دانشگاه های کشور نیز بدان افزوده شده است ضمناً واژه نامه میکروبیولوژی و راهنمای مسمومیت های مواد غذایی ولوح فشرده عکس های رنگی نیز به کتاب افزوده شده است تدوین این کتاب از آخرین ویرایش کتب مرجع و معتبر میکروب شناسی عملی مواد غذایی و همچنین سایت های معتبر اینترنتی نظیر سازمان بهداشت جهانی (WHO) و مرکز کنترل و پیشگیری بیماریها (CDC) برای به روز رسانی مطالب استفاده شده است که نام آنها در فهرست منابع مندرج در آخر کتاب مشخص شده است.