کتاب پژوهش موردی و کاربردها طرح و روش کار ویراست ششم تالیف رابرت ک. یین ترجمه دکتر علی پورحبیب، مهدی زارعی، دکتر نرگس هاشمی، صدیقه عارفی، مریم هوشمند، لیلا مردانیان دهکردی و آمنه یعقوبزاده، در شش فصل اصلی و دو ضمیمه نوشته شده است. مطالعه موردی یک رویکرد پژوهش معتبر برای انجام مطالعات علوم مختلف همچون جامعهشناسی، انسان شناسی، تاریخ، روانشناسی، قانون، پزشکی، آموزش، علوم سیاسی و اقتصاد است که به فهم عمیق و چند جانبه از یک مساله پیچیده در بافتار واقعی آ ن کمک میکند.
این کتاب شرایط انتخاب مطالعه موردی به عنوان یک رویکرد پژوهشی را تبیین نموده و مراحل انجام آن را گام به گام در هر فصل از کتاب به تصویر میکشد. این ویراست از کتاب، مثالهایی از مطالعات موردی را به تفصیل در انتهای کتاب قرار داده و درک و انجام مطالعه موردی را تسهیل میسازد. از دیگر ویژگیهای متمایز کتاب، وجود نثر روان و قابل درک آن میباشد که مطالعه آن برای دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری علوم پژشکی مفید است.
تغییر ساختار اصلی کتاب در ویراست ششم زیادی مربوط به ارائه مثالهایی از کاربرد مطالعهی موردی است که درک نحوه انجام این پژوهش را تسهیل میسازد. در ویراست ششم وسعت و کاربرد مطالعهی موردی، مورد افزایش یافته و در بخشی تحت عنوان «پژوهشهای موردی و کاربردها» گنجانده شده است. اگرچه بخشهایی از این برنامهها در چاپهای قبلی (Yin 2012a, 2005, 2004) ارائه شده، اما هدف این بوده که این مطالب همراه با اصلاح و به روزرسانی نسخه پنجم در اختیار شما قرار گیرد.
جدای از برنامههای کاربردی، طرحبندی و قالببندی این نسخه ششم شبیه به نسخه پنجم میباشد. با این حال، این نسخه توجه بیشتری به برخی موضوعات خاص مانند:
. فراهم نمودن فرصتهایی برای حفظ جهت گیری سازنده برای انجام مطالعهی موردی.
. پیشگفتاری کاملاً بازنویسی شده، که نوعی"تریولوژی" واضح ارائه میکند.
. به این احتمال که مطالعهی موردی ممکن است بخشی از یک مطالعه ترکیبی باشد، توجه بیشتری میکند، زیرا به نظر میرسد این ترکیبها به طور مکرر افزایش مییابند.
. تأکید بر اهمیت توجه به توضیحات مشابه
. بحث قویتر در مورد تعمیم تحلیل فصل (2)و سنتزهای بین موردی فصل (5)