کتاب کرمشناسی دامپزشکی ترماتودها جلد اول تالیف دکتر علی اسلامی مناسب دانشجویان و متخصصان دامپزشکی، انگلشناسی، بیولوژی، بهداشت دام و پژوهشگران حوزه بیماریهای انگلی حیوانات توسط انتشارات دانشگاه تهران به چاپ رسیده است.
طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی بیش از 40 میلیون نفر در دنیا مبتلا به ترماتودهای منتقله از راه مواد غذائی هستند. علاوه بر آن 10 درصد جمعیت جهان به دلیل مصرف ماهی خرچنگ، صدف حلزون و گیاهان و ... آلوده به انواع متاسرکرها در معرض ابتلاء به ترماتودها قرار دارند.
اکثر این ترماتودها جزء انگل های مشترک بین انسان و حیوانات هستند و کنترل پیشگیری و ریشه کنی آن ها در قلمرو رشته های مختلف دامپزشکی از قبیل انگل شناسی و بهداشت مواد غذائی قرار دارد در کتاب حاضر جنبه های مختلف این آلودگی ها حتی الامکان شرح داده شده اند.
در چند دهه اخیر، فیزیولوژی کرم ها در پرتو یافته های جدید در شیمی حیاتی، ایمنی شناسی و رابطه میزبان - انگل مطالعه شده و نتایج قابل توجهی ببار آورده است. زیرا گذشته از کنجکاوی بشر، شناخت موجودات زنده بدون آگاهی داشتن از زیست شناسی و فیزیولوژی آنها امکان پذیر نمی باشد.
در مورد انگل ها که تهدید کننده زندگی و سلامت انسان و حیوانات پیرامون او نیز هستند، عدم وجود چنین شناختی، اگر مبارزه مؤثر با آنها را غیر ممکن نسازد، لااقل بسیار دشوار میسازد متأسفانه در منابع علمی فارسی به این مهم توجه نشده و دانشجویان بدون آگاهی داشتن مثلاً از هضم و جذب و سوخت و ساز مواد غذائی و یا انتقال دهنده های جریان عصبی و .... در این موجودات، بیماریزائی، آسیب شناسی و ... مطالعه قرار میدهند.
برای جبران این کمبود شرح فیزیولوژی کرم ها ولو به طور مختصر در کتابهائی که تحت عناوین ترماتودها، سستودها و نماتودها در دست نوشتن داشتم، مورد توجه قرار گرفت کتاب ترماتودها اولین جلد از این مجموعه است که چاپ اول آن در سال 1368 انتشار یافت.